Search
Close this search box.

Některé týmy došly až do cíle – projekt „Po stopách léku č. 19“

V loňském roce jsme připravili jsme pro školní týmy interaktivní projekt založený na fiktivním příběhu dnešní doby, který popisuje trasu mezi Děčínem a švýcarským Cernem. Hlavní myšlenkou této „adventury“ je spojit pohybovou aktivitu jednotlivců (sčítanou v rámci týmu = třídy) se smyšlenou zápletkou, která je obohacena otázkami a úkoly z různých oborů.

Samotný příběh začínal následovně… „Ve středu 10. března 2021 se několik lidí spojilo… zima, mráz, smog, karanténa, separace a do toho všeho přichází nové mutace zákeřného viru… Dej dohromady skupinu lidí v rámci třídy a vydejte se po stopách vzácného léku č.19, který by mohl zvrátit katastrofický vývoj situace…“

Zahájili jsme 10. března 2021 a do Velikonoc jsme našlapali celkem neuvěřitelných ….kroků.

Jen několika týmům se však podařilo dostat se až do cíle, tedy do Orlího hnízda, odkud byli po splnění všech úkolů a vyluštění hesla přepraveni helikoptérou do svého domova v Děčíně.

Tři nejlepší týmy byly odměněny možností absolvovat libovolný výlet na začátku školního roku 2021/22. Zároveň získaly finanční odměnu na uspořádání tohoto výletu.

Gratulujeme třídám E3, 2A a 1T (2020/21) a oceňujeme snahu všech 14 týmů, které bojovaly až do samého konce. Poděkování patří i panu M a panu T, kteří po nocích zpracovávali výsledky našlapaných kilometrů a skvěle zorganizovali celý projekt.

Sdílet:
Nejnovější příspěvky