Search
Close this search box.

Minislavnost na Letné

Od září letošního roku využívají žáci děčínské průmyslovky na Letné nově zrekonstruované prostory. Jedná se o budovu C, kde jsou umístěné především odborné učebny pro obory strojní a elektrotechnické, v suterénu se pak nachází jídelna s bistrem a tělocvična s posilovnou a zázemím.

Celková rekonstrukce školy byla započata na podzim minulého roku s tím, že veškeré práce budou probíhat za provozu školy. Dle harmonogramu se začala opravovat budova C a výuka žáků mohla probíhat v budovách A a B, někdy i v provizorních podmínkách. Přes prázdniny škola přestěhovala vybavení a zařízení do nově zrekonstruované budovy C tak, aby rekonstrukce celého objektu mohla pokračovat v další etapě.

Do nových prostor však patří i nové vybavení. A to se podařilo. Díky sponzorskému daru společnosti ČEPS a.s. se mohla vybavit elektrolaboratoř moderními výukovými panely pro zapojování elektrických obvodů a pro elektrická měření. Dále mohla škola čerpat z evropských grantů a nově vybavit technický klub novými pracovními stoly a nářadím. Ostatní „maličkosti“ si škola zhotovila sama nebo pořídila ze svých zdrojů.

Škola má z tohoto úspěchu radost a chtěla by se o ní podělit i s ostatními. Na minislavnost k otevření nově zrekonstruované části školy a nově vybavené elektrolaboratoře přijali pozvání  opravdu nejvýznamnější z nejvýznamnějších. Přestože setkání v tomto malém počtu probíhalo spíše popovídáním, neodpustila si škola požádat o slavnostní přestřižení pásky. Tohoto významného úkolu se ujal náměstek primátora města Děčín Mgr. Martin Pošta, zastupitelka Ústeckého kraje Mgr. Zdenka Vachková a zástupce sponzorské společnosti Ing. Jana Šulcová. Všichni zúčastnění vyslovili přání, aby se mohli do roka sejít při slavnostním otevřením celého areálu na Letné, aby děčínská průmyslovka získala důstojné prostory pro výuku budoucích odborníků.

Učebna je vybavena 10 laboratorními stoly VarioClick společnosti Diametral s.r.o., jejíž obchodní ředitelka Ing. Marcela Jarolímová byla rovněž přítomna. Vybavení učebny bylo pořízeno z velké části finančních prostředků, které škole poskytla společnost ČEPS, a.s.
Děkujeme…
Ing. Jana Vacková, Ing. Miroslav Dlask

Sdílet:
Nejnovější příspěvky