Search
Close this search box.

Ze školních výletů

Výlety S1 a S2

V úterý vyrazil zbytek třídy S2 po rozhlednách Děčínska. Začátkem cesty byla Janovská rozhledna, která je celoročně přístupní. Její nevýhodou jsou průhledné rošty a při větrném počasí její výkyvy. Protože v noci pršelo, výhled nebyl ideální, ale i tak jsme pozorovali nejvýznamnější části krajiny. Z Janova jsme šli po žluté až do Růžové a zde jsme vystoupali na rozhlednu Růženka. Odtud byla vidět další část Děčínska.

Ve středu nás a S1 čekala Jump aréna v Ústí nad Labem. Objednáni jsme byli na 9. hodinu. Studenti se opravdu dobře bavili a po 2 hodinách skákáni zjistili, že mají svaly, o kterých dříve ani nevěděli.

Ve středu 29.6.2022 se studenti E1B vypravili do Národního technického muzea v Praze, kde si mohli prohlédnout expozice věnované architektuře a stavitelství, astronomii, hornictví a hutnictví, tiskařství, chemii, sklářství, nahlédli do fotoateliéru i televizního studia, nebo si prošli expozici věnovanou vývoji mechanických, elektrických, plynových aj. „pomocníků v domácnosti“, které usnadňují hygienu, úklid, praní a žehlení, šití, přípravu pokrmů, od poloviny 19. století až do současnosti. Největší pozornost ale věnovali expozici o dopravě – historickým automobilům, motocyklům, letadlům, lokomotivám a dalším dopravním prostředkům. Každý si zde našel něco, co ho zaujalo.

Výlet E1B

Výlet 3T a E3

Třídy 3T a E2 se zúčastnili dvoudenního třídního výletu v krásách NP České Švýcarsko v Jetřichovicích. Spali jsme v kempu v Jetřiškách, výlet super, kemp super, děti super.

Výlet S3 a E1B

V úterý 28.6. se vypravily třídy S3 a E1B do Litoměřic. Zastavili jsme se na náměstí, kde jsme si prohlédli některé zajímavé budovy, dále jsme prošli kolem domu Gotické dvojče a z hradeb se porozhlédli po okolí. Pokračovali jsme přes Parkány José Rizala a navštívili dům, ve kterém bydlel a zemřel Karel Hynek Mácha. Po malé literární exkurzi jsme došli na dómský pahorek, kde se nachází katedrála sv. Štěpána. Výlet jsme zakončili zmrzlinou 😊

Mgr. Martina Horáčková

Sdílet:
Nejnovější příspěvky