Search
Close this search box.

Návštěvy městské knihovny

Do knihovny se v průběhu října postupně vydali všichni žáci prvních ročníků.

Zde přinášíme postřehy z těchto návštěv.

Výprava do knihovny

Třída 1.B se 11.10. 2022 vypravila do Městské knihovny Děčín za účelem  dozvědět se, jak a co si můžeme v knihovně půjčit a jak to tam celé funguje.

V knihovně je několik oddělení. Její součástí je i studovna, kam může přijít kdokoli a využít i internet. Při registraci do knihovny do konce října nikdo neplatí roční poplatek, což je bonus v rámci 10. výročí založení knihovny.  

Zajímavá je i budova sama o sobě. Stojí na nožičkách a má specifický tvar. Protože byla postavena na břehu řeky Labe, vyprojektovali ji ve tvaru vlny.

Nás – stavaře – zaujal poznatek, že je celá z betonu a interiér se vyznačuje převážně industriálním stylem. I tyto informace žáky zaujaly a inspirovaly je pro budoucí návštěvu knihovny. 

Adéla  Titzeová

Využijte možnost přihlásit se do knihovny na rok zdarma

13. 10. provedla exkurzi do knihovny třída 1T. Opravdu doporučujeme tuto šanci využít, bude se vám hodit jak k maturitě, tak k volnočasovému čtení.

Je snazší a levnější si na měsíc půjčit knížku v knihovně, než si pořizovat vlastní. Dobu půjčení (na měsíc) můžeme samozřejmě prodloužit.

Barbora Bryndová

V pátek 14.10.2022 navštívili studenti tříd E1B a S1 Městskou knihovnu Děčín. Seznámili se s provozem, podívali se do zákulisí a objevili doporučenou četbu k maturitě.

Mgr. Martina Horáčková

Ve dnech 20. 10. a 21. 10. se  třídy 1Z, 2T a 2B vydaly na obchůzku Městské knihovny v Děčíně.

Průvodkyní jim byla paní  knihovnice Štěpánková, která je provedla po celé budově a zavedla   je i na místa pro veřejnost nepřístupná.

Konkrétně na ochoz v horní části budovy, který skýtá krásný pohled na Labe a do skladu, v němž se skrývá 100 000 svazků. Jen pro  zajímavost v  knihovně a jejích  pobočkách se nachází  kolem 300 000 knih a tiskopisů. Docela  slušná sbírka, nemyslíte?

Žáci si nejprve vyslechli krátkou přednášku a poté  prošli  postupně jednotlivá patra a oddělení.  Během prohlídky zjišťovali odpovědi na předem  zadané otázky. Někteří si vysloužili jedničku.

Dostalo se jim také  informace, že se mohou  do knihovny u příležitosti  10. výročí vzniku budovy přihlásit  do  konce roku  zdarma.   

I  vy můžete využít této nabídky!  Odměnou vám bude příjemně  strávený čas v klidném  prostředí knihovny.

Neváhejte a do knihovny pospíchejte!

Mgr. Kristina Bajerová

Sdílet:
Nejnovější příspěvky