Search
Close this search box.

Robosoutěž pro střední školy 2022

Jako každoročně jsme se zapojili do Robosoutěže pro střední školy a naši školu letos reprezentovaly opět dva týmy téměř ve stejném složení, jako loni. Tedy: tým třídy 1Z s názvem TO_NEPŮJDE: Tomáš Teichmann, Jan Razák, Vojtěch Němota a druhý tým ze třídy E2 s názvem jAkObYjEnAdOvOlEnÝ: Radim Voděrka, Matouš Suchý, Ondřej Jankovič.

Zadáním úlohy – „Basketbal“ bylo postavit a naprogramovat robota tak, aby samostatně, bez jakékoli další pomoci sebral co nejvíc basketbalových míčků ze soutěžní plochy (hřiště) a umístil je nebo naházel do basketbalového koše. Pro snazší orientaci byly na hřišti vyznačeny naváděcí černé čáry. O vítězství rozhodoval počet získaných bodů. Body robot získával za umístění nebo hození basketbalového míčku do koše.

Probíhal přímý přenos soutěže, záznam soutěže naleznete na youtube.

Nejprve proběhly 3 jízdy a z 30 týmů postoupilo 16 do dalších kol. Oba týmy musely každou volnou chvilku mezi koly využít a neustále upravovat a vylepšovat roboty, ladit program, ale bohužel o postupu vzhledem ke shodnému počtu bodů rozhodlo v závěru hození kostkou a v tom nám štěstí nepřálo. Každopádně umístění na 18. a 19. místě není špatné a děkuji týmům za přípravu ve svém volném čase a samozřejmě za reprezentaci školy.

Doufám, že v dalším roce se opět do soutěže zapojíme a třeba zopakujeme úspěch obou těchto týmů z loňského roku a postoupíme do celostátního finále.

Ing. Lea Drdková

Sdílet:
Nejnovější příspěvky