Search
Close this search box.

Gratulujeme výhercům – „Stölička“!!

Žáci třídy S4 Jan Bok a Richard Úlehla získali 1. místo v kategorii Užitná a inovační hodnota produktu soutěže „3Dé tiskni“, kterou vyhlásilo Inovační centrum Ústeckého kraje.
Do soutěže se přihlásilo několik projektů, které se následně sešly v ICUK WORK SPACE v Ústí nad Labem, kde porota složená z paní Jindry Zalabákové (radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu), a pánů Františka Klimendy (Fakulta strojního inženýrství UJEP) a Matouše Kostomlatského (zakladatel startupu Rowingo) rozhodla o výhercích.
Naši borci soutěžili se stoličkou – trojnožkou, kdy porota kladně hodnotila, kromě zajímavého nápadu, také skloubení tradičního materiálu dřeva s moderní technologií 3D tisku. Kromě vlastních přírub na spojení sedáku stoličky s nohami chlapci ve 3D vymodelovali a vytiskli rovněž přípravek na přesné umístění přírub na sedáku a šablonu na výrobu různých průměrů sedáku.
Oba žáci svůj projekt do soutěže přihlásili pod vtipným názvem „Stölička“, který připomíná jména produktů jednoho skandinávského obchodního řetězce s nábytkem a bytovými doplňky.
Gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci školy.
Ing. Miroslav Dlask

Sdílet:
Nejnovější příspěvky