Search
Close this search box.

NEISSE-ELEKRO 2024

16.3. 2024 se na Vysoké škole v německé Žitavě (Hochschule Zittau, Fakultät Elektrotechnik und Informatik) konal již 30. ročník Elektrotechnické olympiády studentů středních odborných škol z trojmezí Česka, Německa a Polska.
Naší průmyslovku za doprovodu Ing. Beneše reprezentovali žáci Richard Skotnica, tř. E4 a ze třídy E3B Vladimír Šulc a Radek Vlach.
Hlavním účelem soutěže, kterou pořádá Fakulta elektrotechniky a informatiky, není jen přiblížit středoškolákům po maturitě možnost studia na zmiňované vysoké škole, ale také poměřit s ostatními vrstevníky své elektrotechnické znalosti.
Na rozdíl od minulých ročníků soutěže, kdy se naši žáci umisťovali v první desítce soutěžících, se letos našim borcům nedařilo. Nejlépe se umístil Richard Skotnica, který byl 31., Radek Vlach skončil 35. a Vladimír Šulc obsadil 36. místo z celkem 45 účastníků.
I tak ale děkujeme za reprezentaci školy s přáním lepšího umístění v příštím ročníku soutěže.
Pořadatelé soutěži přikládají velkou váhu, o čemž svědčí účast významných osobností Saska i přilehlých regionů Česka a Polska na závěrečném vyhlášení výsledků v Rytířském sále radnice v Žitavě.

Miroslav Dlask

Sdílet:
Nejnovější příspěvky