Search
Close this search box.

Školní kola jazykových olympiád

Se začátkem druhého pololetí začínají i školní kola olympiád. V tomto týdnu proběhla hned 2, a to z z jazyka českého a anglického.

Dne 21.2.2022 proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce, kterého se zúčastnilo  17 studentů z obou budov. Protože jsme dopředu věděli, že jde o zdatné angličtináře, zvolili jsme těžší zadání než obvykle. Přesto všichni soutěžící zadané úkoly výborně zvládli, jak práci s textem, tak poslechová cvičení. Šest nejlepších se utkalo ve finále, kde nás přesvědčili o tom, že absolutním vítězem je Viktor Koubek ze 2.A, jenž nás bude reprezentovat v okresním kole. Další pořadí David VokounDaniel Herrera, Adam  Luxík,   Adam Hubínek, Ondřej Procházka, celá výsledková listina je k nahédnutí u Mgr. Jelínkové.

Hned další den se 1. a 2. vyučovací hodinu konala olympiáda z českého jazyka za účasti 21 žáků naší školy. Soutěžící čekala poněkud netradiční zadání. V celkem deseti úlohách si přišli na své milovníci hádanek, osmisměrek, šifer, slovních hříček a brněnského hantecu.

První tři místa obsadili Radek Jurčák, Pavol Fuka a Lucie Leknerová.

Vítězům blahopřejeme a všem ostatním děkujeme za účast.

Mgr. Lenka Jelínková a Mgr. Kristina Bajerová     

Sdílet:
Nejnovější příspěvky