Search
Close this search box.

Poezie stále žije!

Dne 24. 3. proběhla 5. a 6. vyučovací hodinu recitační soutěž, které se zúčastnili recitátoři a recitátorky z řad našich žáků a učitelů. Porotcování se ujali Marek Nesveda ze 3Z  a paní učitelky Křesťanová a Bajerová. Nepostradatelnou součástí byl Radek Jurčák ze 3A v roli moderátora, který odvedl skvělou práci.

Ke zpestření celého programu přispěli mnozí aktéři výběrem své básně a procítěnou recitací. Mezi ně patřily také paní učitelky. Paní učitelka Bohatý Fridrichová zarecitovala v originále báseň od H. Heina  Lorelei. V podání paní učitelky Novotné zazněla v její rodné slovenštině báseň od S. Chalupky Mor ho.  Paní učitelka Hralová vsadila na Palečka od F. Hrubína. Bez povšimnutí nezůstala ani japonská poezie v podání Vojty Vodičky a Vládi Housky ze 4A či pantomima Vojty Krále z 1Z.

Věřte, že všichni účastníci podali maximální výkon, ale vyhrát mohli jen ti nejlepší. Po dlouhém rozhodování udělila porota 1. místo Adéle Majorové z 1A a Pavolu Fukovi ze 3Z. Na 2. místě se umístila Martina Paterová ze 3Z a 3. místo obsadil Ondřej Mitruška z 1A. O 4. místo se podělili Vojta Vodička a Vláďa Houska ze 4A se  Zuzkou Nepomuckou z 1B.

Ještě jednou vítězům blahopřejeme a všem recitátorům a recitátorkám děkujeme za jejich účast a odvahu! Odměnou pro všechny zúčastněné byla příjemná atmosféra a také něco sladkého na zub.  Vítězové si odnesli tričko s logem Děčína.

Děkujeme za hojnou účast a těšíme se na další společné setkání s poezií.

Kristina Bajerová  

Sdílet:
Nejnovější příspěvky