Search
Close this search box.

Exkurze na rekonstrukci školy na Letné

Ve dnech 7. 4., 8. 4. a 11. 4. se třídy 2A, 3A, 4A postupně zúčastnily odborné exkurze na probíhajících stavebních pracích na škole Slovanská.

Studenti mohli vidět stávající obnažené  bedničkové konstrukce, které staticky již nevyhovují současnému provozu školy. V nižších podlažích jsou již postupně tyto stropy nahrazovány ocelobetonovými stropními konstrukcemi. Zájemci si mohli potěžkat nastřelovací pistoli a shlédnout její použití v praxi. Současně jim bylo vysvětleno a názorně ukázáno „spřažení“ ocelobetonové konstrukce. 

Na střešní konstrukci jsou prováděny pokrývačské práce, bylo možné shlédnout pokládku střešní krytiny Satjam se všemi klempířskými prvky. Konstrukce krovu je původní, podskružená a v rámci stavebních úprav opatřená fungicidním roztokem proti dřevokazným škůdcům.

Vzhledem k tomu, že na původní stoleté budově chybí ztužující věnce, jsou tyto dodatečně prováděny ztužující technikou Helibar. Studenti se na tuto technologii mohli podívat z lehkého trubkového lešení.

Pro stavební praxi je studentům přínosem vše, co viděli, od staveništního rozvaděče až po vybouraný komín. Svoje poznatky mohou uplatnit ve studiu, 4. ročníky pak u maturity a později v praxi.

Exkurze se nám všem moc líbila a určitě stavbu ještě navštívíme v průběhu prováděných stavebních prací.

Poděkování patří našim průvodcům po stavbě Luboši Horáčkovi a Tomáši Novotnému, kteří jsou oba našimi absolventy.

Bc. Petra Čapková, Ing. Alžbeta Bublová, Ing. Alice Turanská

Sdílet:
Nejnovější příspěvky