Search
Close this search box.

Hala roku 2022 JUNIOR

Po dvouleté covidové pauze se žáci naší školy opět zúčastnili soutěže HALA ROKU JUNIOR, a to v kategorii předem připravených modelů.

Letos nás reprezentovali dva týmy stavařů, a to David Proft, Ondřej Balda a Vojtěch Balda, a Karolína Míšková, Barbora Píchová a Lukáš Kaška.

Klání se na Stavební fakultě ČVUT zúčastnilo 26 týmů ze středních škol napříč Českou republikou.

Úkolem soutěžních týmů bylo předem (v domácím prostředí) navrhnout a postavit z předepsaného materiálu model konstrukce představující výsek typického pole výrobní haly (daných parametrů) o maximální hmotnosti kompletní konstrukce 300 g.

V den konání soutěže, po zvážení konstrukcí, došlo k zatěžovací zkoušce – zatěžování v časovém limitu nebo do jejího kolapsu. Konstrukce modelu byla při zatěžovací zkoušce uložena ve vlhkém písku a bylo docela složité zajistit vyváženou rovinnost plochy po celou dobu zatěžování, na kterou se kladla závaží. Soutěžilo se o nejefektivnější model, tedy o model s největším poměrem mezi celkovou únosností modelu a jeho vlastní hmotností.

Týmu „Proft, Balda a Balda“ se povedlo sestrojit plnohodnotnou konstrukci s nejnižší celkovou hmotností ze všech soutěžních modelů.

Naši reprezentanti se s výzvami poprali se ctí a umístili se uprostřed soutěžního pole.

Děkujeme všem.

Ing. Alžbeta Bublová

Sdílet:
Nejnovější příspěvky