Search
Close this search box.

Ocenění našeho pedagoga a garanta VOŠ

Na tradiční konferenci Železnice 2023 pořádané v O2 Areně v Praze dne 30.3.2023 se konalo slavnostní vyhlášení Osobnosti roku železniční infrastruktury. Bylo vybráno celkem pět osobností, které se o rozvoj železnice významně zasloužily.

Ocenění za první místo z těchto nominovaných získal doc. Ing. Josef Plechatý CSc., který převzal ceny a gratulace od generálního ředitele Správy železnic Bc. Jiřího Svobody a generálního ředitele SUDOP Praha Ing. Tomáše Slavíčka. 

Doc. Ing. Josef Plechatý se ve svém krátkém projevu vyjádřil, že měl štěstí na lidi kolem sebe a za svou celoživotní karieru nejvíce děkuje profesorům ze Žilinské univerzity.  

Ke konci kariéry svoje zkušenosti zúročil na Vyšší odborné škole v Děčíně, kde spolupracoval s bývalým ředitelem Ing. Janem Vyhnálkem. Na tuto školu s láskou vzpomíná, vychoval zde mnoho absolventů a byl zakladatelem tradičních děčínských seminářů se železniční tématikou, které se pořádají dodnes. Všem poděkoval za ocenění, poděkoval za spolupráci a popřál především děčínské průmyslovce, ať se jí daří. 

Ing. Jana Vacková

Sdílet:
Nejnovější příspěvky