Search
Close this search box.

Logisté se školili

Semináře, školení a přednášky jsou nedílnou součástí výuky na naší škole.

Na konci měsíce března se žáci třídy 3T a 4T v rámci předmětu Fiktivní firma zúčastnili školení společnosti RAALTRANS a.s. Jednalo se o školení pro používání softwaru, který nám firma ve zkušební verzi poskytla pro praktické využívání v rámci předmětu Fiktivní firma.

Jedná se o Databanku, která nabízí dvě základní funkce. První funkcí je zadání vlastní nabídky přepravy nákladu nebo volného vozu. Druhou funkcí je vyhledávání v nabídkách ostatních uživatelů.  Žáci si vše vyzkoušeli včetně dokládek a volby optimálních tras. Školení bylo zajímavé a přínosné. SW budeme nadále využívat ve výuce. Děkujeme firmě RAALTRANS a.s. za školení a poskytnutí SW RAALTRANS, pro využití ve výuce.

Dne 18. 4. 2023 se uskutečnil seminář na téma INCOTERMS 2020 a jejich použití v mezinárodním obchodě. Tento seminář byl určen pro žáky 3. a 4. ročníku oboru Provoz a ekonomika dopravy – zaměření Logistika. Cílem bylo seznámit žáky s možností použití nejvíce využívaných pravidel INCOTERMS, která se žáci učí ve výuce. Přednášejícím byl Ing. Petr Rožek, PhD., výkonný ředitel Svazu spedice a logistiky ČR, z.s. Praha, kterému bych tímto chtěla poděkovat. Nejprve přednášející zopakoval dělení pravidel INCOTERMS a obecné zásady použití. Dále se probírala použitelnost pravidel v mezinárodním obchodě a v rámci vnitrozemských kupních smluv.  Dále pak bylo žákům vysvětleno, jak mají postupovat při navrhování nejvhodnější obchodní doložky zákazníkovi. Nakonec jsme si na praktických příkladech ukázali – kdy, jaké a jak obchodní doložky použít. Seminář se žákům moc líbil, byl pro ně hodně zajímavý a přínosný.

Ing. Jitka Kudrová

Sdílet:
Nejnovější příspěvky